Show menu

Installation & registrering av domar-app

Appen som används av domaren för att hantera en match fungerar på de flesta Android-enheter, så länge de inte är allt för gamla (Android version 5 eller nyare).

Skaffa ett Google-konto (om din enhet inte redan har en)

För att installera appen på din Android-enhet behövs tillgång till Google Play Store. Har du inte ett Google-konto på din enhet, finns instruktioner hur du skaffar ett här: https://support.google.com/googleplay/answer/2521798?hl=sv.

Installera appen

Här är en direktlän till appen på Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eltok.scoreboardliveumpireapp

eller

Öppna Google Play Store på din enhet och sök efter Scoreboard Live Umpire, i söklistan klicka på Scoreboard Live Umpire av Christian Olsson.

Bild på appen i Google Play Store

Klicka sedan på knappen Installera.

Inställningar i domarappen

För att kunna använda appen och surfplattan/enheten måste den registreras i Scoreboard Lives system. Första gången man öppnar appen på enheten kommer det att stå Ingen anslutning på appens startskärm.

Nästa steg är att registrera enheten på scoreboardlive.se:

Man får nu upp en aktiveringskod i grönt på skärmen. Gå tillbaka till domarappen på din enhet:

Om aktiveringskoden stämmer kommer nu enheten registreras på scoreboardlive.se, och man kan börja använda appen.

När alla inställningar är klara, tryck på bakåt-knappen för att komma tillbaka till startskärmen. Om allt gått som det ska, kommer en grön text Ansluten att synas längst ned på startskärmen.